peer en broccolitaart

Ingrediënten

  • 2 handperen (niet te rijp)
  • 500 gr broccoli
  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr cashewnoten
  • 150 gr verse geitenkaas
  • 3 el paneermeel
  • 200 gr crème fraîche

Ben je net als Jan niet zo'n fan van geitenkaas? Deze kan prima achterwege gelaten worden. 

 

 

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ze in 5 minuten beetgaar. Hak de cashewnoten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in smalle parten. Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg. Strooi op de bodem een laagje paneermeel en verdeel de parten peer erover. Leg de broccoli, noten en de stukjes verse geitenkaas op de peer. Klopt de eieren los met crème fraîche en wat peper. Schenk het mengsel over de taart en strooi de geraspte kaas erover. Bak de taart in 45 minuten af op 225 graden. 

 

Eetsmakelijk!